Hozzávalók (4 adag):
- 1 kg disznó csülök és színhús vegyesen,
- kb. 50 dkg vöröshagyma,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- 1 db paprika, 1 db
paradicsom,
- pirospaprika, só, bors,
kömény, majoranna.
Elkészítés menete:
A
csíkozott füstölt szalonnát a bográcsban kisütjük, majd kiszedjük a
sültszalonnát (ez a pörköltkészítés folyamata alatt mindig el szokott fogyni).
A kockázott
hagymát üvegesre főzzük a zsírban.
Mikor a
hagyma kész a tűzről levesszük és hozzáadjuk a pirospaprikát.
Jól
elkeverjük és megsózzuk.
Beletesszük
a kockázott húsokat és a tűzre visszatéve pirítjuk egy kicsit.
Megszórjuk
borssal, majd saját levében főzzük a húst, ha szükséges pótoljuk a vizet (épp,
hogy csak ellepje).
Beletesszük
az apróra vágott paradicsomot és paprikát.
Főzés
közben ízesítjük sóval, köménnyel, majorannával és fokhagymával.
Köret lehet kagylótészta, tarhonya, sós vízben főtt krumpli, nokedli, rizs, tehetjük főzelékek tetejére, és tunkolhatjuk kenyérrel.
Elkészítés ideje:
2:00-2:30
óra.
2 megjegyzés:
mmmm.. finom volt:)
Jó recept
Megjegyzés küldése