2012. október 23., kedd

Sós vízben főtt krumpli


Hozzávalók:
- személyenként 3-4 közepes krumplit kell számolni,
- só.

Elkészítés menete:

A főzőedényt háromnegyedig eresztjük vízzel és felforraljuk.
Megsózzuk, beletesszük a hámozott, hasábra vagy kockára vágott krumplit és készre főzzük.
Úgy vehetjük észre, hogy megfőtt, ha a krumpli darab a beleszúrt késről lecsúszik, vagy késsel szétvágva a krumplit az omlós, puha jellegű.
A kész krumpli darabokat csíkszűrővel leszűrjük és tálalásig jénai tálban, melegen tartjuk.

Elkészítés ideje:
0:25-0:30 óra.

4 megjegyzés:

Gersits Zsolt írta...

jeee

Monsterkid Pete írta...

Ezt kipróbálom!

Monsterkid Pete írta...

Ezt kipróbálom!

Unknown írta...

Csak annyi viz kell a krumplira,amit el is fo, mire megpuhul .Igy megmarad az ize,asvanyi soi a mi hasunk reszere,es nem a lefolyoba ontjuk .Sot legjobb a viz nelkul parolt krumpli. Ennel egy vizzel negyedreszig tolttott edenybe teszunk egy masik edenyt,amiben a krumpli van. lefedve lassan paroljuk. 1-2 kanalolajjal keverve megjobblesz. ez sokaig friss jo izu marad,nem bagzik meg. Vagy fozogepben alacsony hofoku programon egy edennyel is megoldhato. Vagy befozogepben a lekvarfozo betetben parolva kivalo lesz. viz alatettel.

Megjegyzés küldése

 
;