Hozzávalók:
- személyenként
3-4 közepes krumplit kell számolni,
- só.
Elkészítés menete:
A
főzőedényt háromnegyedig eresztjük vízzel és felforraljuk.
Megsózzuk,
beletesszük a hámozott, hasábra vagy kockára vágott krumplit és készre főzzük.
Úgy vehetjük
észre, hogy megfőtt, ha a krumpli darab a beleszúrt késről lecsúszik, vagy késsel
szétvágva a krumplit az omlós, puha jellegű.
A kész
krumpli darabokat csíkszűrővel leszűrjük és tálalásig jénai tálban, melegen
tartjuk.
Elkészítés ideje:
0:25-0:30
óra.
4 megjegyzés:
jeee
Ezt kipróbálom!
Ezt kipróbálom!
Csak annyi viz kell a krumplira,amit el is fo, mire megpuhul .Igy megmarad az ize,asvanyi soi a mi hasunk reszere,es nem a lefolyoba ontjuk .Sot legjobb a viz nelkul parolt krumpli. Ennel egy vizzel negyedreszig tolttott edenybe teszunk egy masik edenyt,amiben a krumpli van. lefedve lassan paroljuk. 1-2 kanalolajjal keverve megjobblesz. ez sokaig friss jo izu marad,nem bagzik meg. Vagy fozogepben alacsony hofoku programon egy edennyel is megoldhato. Vagy befozogepben a lekvarfozo betetben parolva kivalo lesz. viz alatettel.
Megjegyzés küldése