2012. október 23., kedd

Bográcsos csülökpörkölt


Hozzávalók:
- 30 dkg füstölt szalonna (ebből lesz a zsiradék),
- 1 kg disznó csülök és színhús vegyesen,
- kb. 50 dkg vöröshagyma,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- 1 db paprika, 1 db paradicsom,
- pirospaprika, só, bors, kömény, majoranna.

Elkészítés menete:

A csíkozott füstölt szalonnát a bográcsban kisütjük, majd kiszedjük a sültszalonnát (ez a pörköltkészítés folyamata alatt mindig el szokott fogyni).
A kockázott hagymát üvegesre főzzük a zsírban.
Mikor a hagyma kész a tűzről levesszük és hozzáadjuk a pirospaprikát.
Jól elkeverjük és megsózzuk.
Beletesszük a kockázott húsokat és a tűzre visszatéve pirítjuk egy kicsit.
Megszórjuk borssal, majd saját levében főzzük a húst, ha szükséges pótoljuk a vizet (épp, hogy csak ellepje).
Beletesszük az apróra vágott paradicsomot és paprikát.
Főzés közben ízesítjük sóval, köménnyel, majorannával és fokhagymával.

Köret lehet kagylótészta, tarhonya, sós vízben főtt krumpli, nokedli, rizs, tehetjük főzelékek tetejére, és tunkolhatjuk kenyérrel.

Elkészítés ideje:
2:00-2:30 óra.

2 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
;