Mottó: "Az otthon igazi íze"
Hozzávalók (4 adag)
-3 ek sertészsír
-1 kg burgonya
-1 nagy fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-1 szál lecsókolbász
-1 ek fűszerpaprika
-2 db tv paprika
-1 db paradicsom
-só, bors ízlés szerint
-1 kg burgonya
-1 nagy fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-1 szál lecsókolbász
-1 ek fűszerpaprika
-2 db tv paprika
-1 db paradicsom
-só, bors ízlés szerint
A nokedlihez
-2 db tojás
-12 ek liszt
-1 dl víz
-só
-12 ek liszt
-1 dl víz
-só
Elkészítés menete:
1. A bográcsot parázs fölé helyezzük és az így felhevített zsíron üvegesre pároljuk az aprított hagymát
2. Hozzáadjuk a finomra vágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát és kis vizet, együtt pároljuk.
3. Lehúzva a tűzről megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a kockára vágott burgonyát (öklömnyi krumpli négy fele vágva), átforgatjuk.
4. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a krumplit, felforraljuk, sózzuk, borsozzuk
5. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és kis lángon főzzük.
6. Amikor a krumpli majdnem megfőtt (késpróba) hozzáadjuk a bevagdalt lecsókolbászt
7. Ezután a nokedlitésztát (összekeverjük a lisztet a tojással és a vízzel) beleszaggatjuk a forrásban lévő lébe végül a szaggatást követően óvatosan átkeverjük (a nokedlinek 2-3 perc főzési idő elég).
2. Hozzáadjuk a finomra vágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát és kis vizet, együtt pároljuk.
3. Lehúzva a tűzről megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a kockára vágott burgonyát (öklömnyi krumpli négy fele vágva), átforgatjuk.
4. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a krumplit, felforraljuk, sózzuk, borsozzuk
5. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és kis lángon főzzük.
6. Amikor a krumpli majdnem megfőtt (késpróba) hozzáadjuk a bevagdalt lecsókolbászt
7. Ezután a nokedlitésztát (összekeverjük a lisztet a tojással és a vízzel) beleszaggatjuk a forrásban lévő lébe végül a szaggatást követően óvatosan átkeverjük (a nokedlinek 2-3 perc főzési idő elég).
Elkészítés ideje:
-15 perc előkészítés
-30 perc elkészítés
-30 perc elkészítés
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése